Over Beukenstein

Wat is Beukenstein?

De prachtige nieuwe locatie van De Brug, gelegen aan de Hoofdstraat in Driebergen. Vanaf half september wonen hier ruim 100 ouderen in kleinschalige groepen of in een hofwoning.

Kleinschalig wonen
In Beukenstein worden kleinschalige woongroepen gerealiseerd. Een woonvorm waarbij men zich thuis voelt. De groepen zijn niet zo groot,
waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en individuele wensen. In elke woongroep staan sfeer en huiselijkheid centraal, waarbij de woonkamer het hart van de woning vormt. De bedoeling is dat de bewoners zo lang mogelijk een zo normaal mogelijk leven leiden. De zorg is geïntegreerd in het dagelijks leven in de sfeer van een normaal huishouden. Er wordt gekookt, er worden huishoudelijke taken gedaan en er kan bezoek worden ontvangen. Hulp hierbij van familie en mantelzorgers is meer dan welkom.

Beukenstein, wat
maakt het bijzonder?

 • Persoonlijke aandacht en liefdevolle zorg
 • Wij kennen onze bewoners écht
 • Kleinschalig, huiselijk en
  sfeervol
 • Comfortabel wonen in stijl
 • Veilig, vertrouwd thuis

Ontwikkeling bouw

Mei/juni 2019

 • Inmiddels is het hele pand casco opgeleverd aan De Brug. Dat betekent dat we aan het werk zijn met de ‘afbouw’ van het hele pand. Zo worden de vloeren gelegd, de muren behangen en de keukens en het sanitair geplaatst.
 • Heel Beukenstein is voorzien van luchtverwarming; door een constante circulatie van verse, gefilterde lucht ontstaat een aangename temperatuur. De elektriciteit die hiervoor nodig is, komt van de zonnepanelen op het dak.
 • In de volgende fase wordt Beukenstein voorzien van de ‘aankleding’ van het pand, wat betekent dat de raambekleding en de meubels worden geplaatst.
 • Beukenstein staat in een bosrijke omgeving. Er ligt een park omheen, wat zorgt voor veel groen en rust. We brengen deze omgeving ook graag naar binnen. Daarom komen in Beukenstein verschillende natuurelementen straks terug, zoals hout, steen en groen. Zo wordt Beukenstein een met de omgeving.
 • Er is een tuinplan ontwikkeld en op basis daarvan is de aanleg van de tuin gestart. De tuin sluit aan op het achtergelegen park. Het park is openbaar en is ook opgenomen in verschillende wandelroutes. Het groen aan de voorzijde, grenzend aan de stoep en het fietspad van de Hoofdstraat, blijft zo veel mogelijk gehandhaafd.

September 2019

 • Half september kunnen de bewoners hun intrek nemen in het nieuwe Beukenstein

Januari 2020

 • Landgoed Beukenstein wordt feestelijk geopend!

Wie kan er wonen bij Beukenstein

Beukenstein wordt een toekomstbestendige woon- en zorgvoorziening voor ruim 100 kwetsbare ouderen, zoals mensen met dementie en andere zorgvragen waarvoor een indicatie en zorg met verblijf nodig is.

Er worden 14 woongroepen gerealiseerd waar mensen in kleine groepen van 7 á 8 personen kunnen wonen. Dit kleinschalig wonen concept richt zich op het leven in een huishouden, net als thuis, met een gemeenschappelijke huiskamer en buitenruimte (tuin of terras). Elke  bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en eigen badkamer. Deze 8 woongroepen zijn als volgt verdeeld:

 • 8 woongroepen voor mensen met pg (psycho geriatrische) -problematiek (zzp5&7)
 • 1 woongroep voor mensen met somatische problematiek (zzp4,6&8) die liever in een groep wonen
 • 1 woongroep voor mensen met ernstige gedragsproblematiek (zzp7 met meerzorgindicatie)
 • 3 afdelingen met hofwoningen voor mensen met somatische problematiek
 • 1 afdeling met hofwoningen voor twee bewoners met een somatische indicatie
 • 5 appartementen voor twee bewoners met beiden een zorgvraag

De hofwoningen bestaan uit een aantal éénkamer- en tweekamerappartementen met een eigen badkamer en een eigen ingang. Alle hofwoningen die worden gebouwd zijn voor cliënten met een Wlz- indicatie (Wet langdurige zorg) die nog voldoende eigen regie hebben.

Collega's vertellen

Debby van der Laan

VIG/EVV-er

“Ik werk al ruim 13 jaar bij Beukenstein, eerst nog een eigen organisatie en inmiddels onderdeel van De Brug. Nu zitten we tijdelijk in locatie Het Woonoord in Doorn. Ik heb er zin in om straks op deze mooie nieuwe locatie te gaan werken.

Ik heb het na al die jaren nog steeds enorm naar mijn zin. Ik werk met fijne collega’s en we hebben ook een leuke club met bewoners. We hebben veel voor elkaar over en vullen elkaar aan. Ik zoek in een nieuwe collega vooral iemand die het écht fijn vindt om mensen te ondersteunen bij wat ze niet meer kunnen, maar die ze ook motiveert om zo veel mogelijk zelf te doen.

Ik stel voor dat als iemand interesse heeft om bij ons te komen werken, hij of zij eens komt meedraaien. Dan kan je zelf ervaren hoe leuk het is!”

Ingrid van Raaij

VIG/EVV-er

“Toen ik 16 was, kwam ik werken bij De Brug. Eerst als vakantiekracht en later heb ik van alles gedaan. Ik ben er ook wel even tussenuit geweest, heb kinderen gekregen, maar De Brug bleef toch de plek waar ik het naar mijn zin had. Inmiddels werk ik hier nu al weer 10 jaar. Ik heb er zin in om straks te verhuizen.
Vooral de overgang van de zorgafdelingen naar kleinschalig wonen vind ik leuk. Ik denk dat er daardoor meer huiselijkheid en een fijne sfeer ontstaat. Daardoor komen ook bij bewoners dingen ‘van vroeger’ weer naar boven. Samen iets doen met bewoners vind ik leuk. Natuurlijk is het spannend dat we straks weer ‘opnieuw’ beginnen in een nieuw pand, maar ik zie dat als een positieve uitdaging. Ik hoop in een nieuwe collega een fijn werkmaatje te vinden, en dat we als team ons met elkaar hard maken voor goede zorg en een leuke dag voor onze bewoners. Dat we elkaar aanvullen en ook iets voor elkaar over hebben.”